NYKÖPINGS FONTÄNHUS SÖKER HANDLEDARE

Vi söker dig som har beteendevetenskaplig utbildning, kanske är du socionom eller studie- och yrkesvägledare. Du är en flexibel person med positiv attityd, stort hjärta, lätt till skratt, humor och mycket energi.

Fontänhus-modellen är en medlemsburen, unik verksamhet inom den psykiatriska rehabiliteringen. Genom att bryta den traditionella fokuseringen på sjukdomsbilden och istället betona den enskildes förmåga till arbete, delaktighet och social gemenskap framhävs och utvecklas individens positiva sidor. Det vill säga, se till det friska och utvecklingsbara och inte till svårigheter och hinder.

Fontänhus-modellen är en världsomfattande rehabiliteringsverksamhet som är representerad med ca 400 klubbhus i fler än 35 länder.

Modellen vänder sig till människor drabbade av psykisk ohälsa och har som övergripande målsättning att;

  • Förhindra återintagning på sjukhus
  • Erbjuda meningsfullt arbete
  • Ge medlemmarna möjlighet till social gemenskap
  • Garantera en plats till vilken medlemmen alltid är välkommen

Verksamheten ställer stora krav på:

Personlig mognad, förmåga till inlevelse, att kunna leda dynamiska grupper samt förmedla en äkta känsla av att han/hon är behövd i den arbetsinriktade processen.

Du ska ha god kunskap om myndigheter, organisationer, lagar och regelverk inom området psykisk hälsa/ohälsa. Har du goda kunskaper inom något eller några av följande områden är det meriterande; data, sociala medier, ekonomi och/eller matlagning. Körkort samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Sista ansökningsdag är den 10 april.

Ansökan med personligt brev och CV skickas till:

mona@fontan.se

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mona Kerkenberg, verksamhetschef, tfn:072-170 81 31. Du kan också läsa mer om vår verksamhet på www.fontan.se

Vi gör skillnad

Alla i kommunen tjänar på Fontänhuset. Läs mer om det långsiktiga värdet.

Stöd oss på Fontänhuset

Tycker du att Fontänhuset gör ett bra jobb?
– Bli stödmedlem nu!

Hitta oss!

Här hittar du oss i Nyköping.
Klicka på kartan!