Välkommen till oss på Fontänhuset!

 

Vi vänder oss till alla människor med psykisk ohälsa. Här ser vi till det friska och allt arbete bygger på vår förmåga. Sida vid sida arbetar handledare och medlemmar för att skapa en plats för tillfrisknad, socialt umgänge och meningsfull sysselsättning. Fontänhuset är ett klubbhus och styrs av medlemmarnas behov och önskemål.
Känn dig varmt välkommen att bli en del av vår gemenskap!

Våra ordinarie öppettider
Måndag – Fredag  08.30 – 16.00
Onsdags kvällsöppet och Söndagsöppet meddelas under 
veckoaktiviteter

 

Onsdag 9/10

Kvällsöppet

Söndag 13/10

Huset Stängt  

Vi gör skillnad

Alla i kommunen tjänar på Fontänhuset. Läs mer om det långsiktiga värdet.

Stöd oss på Fontänhuset

Tycker du att Fontänhuset gör ett bra jobb?
– Bli stödmedlem nu!

Hitta oss!

Här hittar du oss i Nyköping.
Klicka på kartan!

Vår verksamhet

Fontänhusen är en inbjudande och inkluderande miljö där människor oavsett bakgrund, svårigheter och ålder kan delta. Den arbetsinriktade dagen erbjuder ett varierat utbud av arbetsuppgifter och är fördelade på enheter som bland annat innefattar kök och kontor. Medlemmarna deltar aktivt i husets drift, till exempel lagar mat, städar, renoverar, bemannar receptionen, hanterar post och mail, uppdaterar hemsidan och sociala medier, bokför och tar emot studiebesök. Det vill säga alla typer av uppgifter som ingår i driften av Fontänhusets verksamhet. Arbetet utförs av medlemmar och handledare sida vid sida med målet att var och en ska nå bästa möjliga välbefinnande och livskvalitet.

Vi erbjuder ett program som ger medlemmar möjlighet att återgå till arbetsmarknaden, säkra och behålla anställningar och studieplatser samt stötta till att hitta rätt utbildningar. Ett annat program är det sociala programmet som erbjuder medlemmar deltagande i friskvård, kulturella evenemang och tillfällen för social samvaro. I dag finns det 12 Fontänhus i Sverige, gemensamt för alla är de 37 riktlinjer som definierar verksamheten och stöttar medlemmarnas rättigheter.