Välkommen till oss på Fontänhuset!

Är du, eller har du varit, i kontakt med psykiatrin? Vi vänder oss till alla människor med psykisk ohälsa, oavsett diagnos. Här ser vi till det friska och allt arbete bygger på vår förmåga. Sida vid sida arbetar handledare och medlemmar för att skapa en plats för tillfrisknad, socialt umgänge och meningsfull sysselsättning. Fontänhuset är ett klubbhus och styrs av medlemmarnas behov och önskemål.

Känn dig varmt välkommen att bli en del av vår gemenskap!


 VILL DU MED PÅ JULBORD?

Vi fyller 25 år och det ska vi fira lite till! Den 15 december klockan 17.00 kommer vi tillsammans att gå på Wallmans show på Sunlight hotell här i Nyköping. Det bjuds på julbord, musikunderhållning och dans efteråt för den som vill. Vi har preliminär-bokat 40 platser och måste meddela denna vecka hur många vi är som kommer. Först till kvarn! Ring receptionen 26 81 40 och boka din plats senast torsdag 22/9. Anmälan är bindande, om du bokat men ej kommer kostar det 50 kronor.


 

Vi gör skillnad

Alla i kommunen tjänar på Fontänhuset. Läs mer om det långsiktiga värdet.

Stöd oss på Fontänhuset

Tycker du att Fontänhuset gör ett bra jobb?
– Bli stödmedlem nu!

Hitta oss!

Här hittar du oss i Nyköping.
Klicka på kartan!

Vår verksamhet

Fontänhusen är en inbjudande och inkluderande miljö där människor oavsett bakgrund, svårigheter och ålder kan delta. Den arbetsinriktade dagen erbjuder ett varierat utbud av arbetsuppgifter och är fördelade på enheter som bland annat innefattar kök och kontor. Medlemmarna deltar aktivt i husets drift, till exempel lagar mat, städar, renoverar, bemannar receptionen, hanterar post och mail, uppdaterar hemsidan och sociala medier, bokför och tar emot studiebesök. Det vill säga alla typer av uppgifter som ingår i driften av Fontänhusets verksamhet. Arbetet utförs av medlemmar och handledare sida vid sida med målet att var och en ska nå bästa möjliga välbefinnande och livskvalitet.

Vi erbjuder ett program som ger medlemmar möjlighet att återgå till arbetsmarknaden, säkra och behålla anställningar och studieplatser samt stötta till att hitta rätt utbildningar. Ett annat program är det sociala programmet som erbjuder medlemmar deltagande i friskvård, kulturella evenemang och tillfällen för social samvaro. I dag finns det 12 Fontänhus i Sverige, gemensamt för alla är de 36 riktlinjer som definierar verksamheten och stöttar medlemmarnas rättigheter.