Välkommen till oss på Fontänhuset!

Vecka 7
Denna vecka har vi Webex möten klockan 10.00 och 14.00.
OBS: Vi kommer bara att skicka ett sms på förmiddagen som gäller för hela veckan och ett sms som gäller för hela eftermiddagen.
Förmiddagsmötena kommer att vara lite snabbare enhetsmöten där alla har en chans att berätta om hur sin dag ser ut.
Eftermiddagsmötena har mera innehåll.
Måndag  Eftermiddag: Veckomöte
Tisdag     Eftermiddag: Fika. Smaska på en god semla om du vill. Samtidigt samtalar vi kring ämnet “Ditt Dröm-Fontänhus.
Onsdag   Eftermiddag: Samtal kring Anders Hansens program “Din hjärna”, avsnitt “Den växande hjärnan”. Se programmet innan vårt möte om du vill. Följ länken här: https://www.svtplay.se/video/29761378/din-hjarna/din-hjarna-sasong-2-den-vaxande-hjarnan?start=auto&startTime=1613383643399&info=visa
Torsdag  Eftermiddag: Verksamhetsberättelse
Fredag    Eftermiddag: Trivselforum

Klicka på Veckoaktiviteter till höger för schema över veckan.

Vår verksamhet håller för tillfället fysiskt stängt. Detta för att ta vårt ansvar och tillsammans med våra medlemmar följa de restriktioner som gäller just nu. Vi jobbar på i vår gemenskap, bara på ett annat sätt. Tillsammans kan vi stötta varandra genom den här speciella situationen.
Handledare finns tillgängliga som vanligt via telefon och vi ”ses” på videokonferenser. Ring gärna, följ oss på Instagram, Facebook och håll koll på vår hemsida för att se vad som är på gång.
Fontänhuset kommer att öppna igen, vi vet däremot inte när. Vi tar vecka för vecka och följer de restriktioner som gäller.
Håll i! Håll Ut! Håll avstånd!

Vi gör skillnad

Alla i kommunen tjänar på Fontänhuset. Läs mer om det långsiktiga värdet.

Stöd oss på Fontänhuset

Tycker du att Fontänhuset gör ett bra jobb?
– Bli stödmedlem nu!

Hitta oss!

Här hittar du oss i Nyköping.
Klicka på kartan!

Vår verksamhet

Fontänhusen är en inbjudande och inkluderande miljö där människor oavsett bakgrund, svårigheter och ålder kan delta. Den arbetsinriktade dagen erbjuder ett varierat utbud av arbetsuppgifter och är fördelade på enheter som bland annat innefattar kök och kontor. Medlemmarna deltar aktivt i husets drift, till exempel lagar mat, städar, renoverar, bemannar receptionen, hanterar post och mail, uppdaterar hemsidan och sociala medier, bokför och tar emot studiebesök. Det vill säga alla typer av uppgifter som ingår i driften av Fontänhusets verksamhet. Arbetet utförs av medlemmar och handledare sida vid sida med målet att var och en ska nå bästa möjliga välbefinnande och livskvalitet.
Vi erbjuder ett program som ger medlemmar möjlighet att återgå till arbetsmarknaden, säkra och behålla anställningar och studieplatser samt stötta till att hitta rätt utbildningar. Ett annat program är det sociala programmet som erbjuder medlemmar deltagande i friskvård, kulturella evenemang och tillfällen för social samvaro. I dag finns det 12 Fontänhus i Sverige, gemensamt för alla är de 37 riktlinjer som definierar verksamheten och stöttar medlemmarnas rättigheter.